Окръжен съд – Монтана наказа с 12  години Лишаване от

...
Окръжен съд – Монтана наказа с 12  години Лишаване от
Коментари Харесай

Правосъдие! 12 години затвор и 185 бона кръвнина за ломчанин, убил майстор със сабя

Окръжен съд – Монтана наказа с 12  години „ Лишаване от независимост “ В. Ц. М., упрекнат за съзнателно ликвидиране на 26 годишния Т. Б. Б. от село Портитовци.
Престъплението е осъществено на 10 март 2020 година вечерта, пред питейно заведение в Портитовци, община Бойчиновци. След зародил спор във връзка на неодобрение от ремонт, осъществен от Т. Б. Б. и татко му в бащиния дом на В. Ц. М., мъжете се скарали, обиждали и разделили.
Малко по-късно Т. Б. Б. се върнал пред заведението със свои близки, дошъл със сабя в ръка и В. Ц. М. и разпрата сред двамата почнала още веднъж. По време на абсурда В. Ц. М. пробол Т. Б. Б. със сабята.
Пострадалият мъж бил превозен в болничното заведение в Монтана, само че макар осъществената интервенция на идната заран той умрял. 
Според съдебно-медицинската експертиза раненият е умрял от остра кръвозагуба в резултат на остра прободно-порезна рана в гърдите и корема му.
И двамата участници в сбиването, съгласно осъществените експертизи, са били използвали алкохол.  
В. Ц. М. е бил арестуван и против него е формирано досъдебно произвеждане. След като се срещна с всички доказателства по делото и изслуша обвиняването, очевидците, движимостите лица, отбраната и подсъдимия, съдът призна В. Ц. М. – 37 годишен, гражданин на Лом, неосъждан, за отговорен в съзнателно ликвидиране с сходство на японска сабя, вид „ катана “ с дължина на острието 60 см, и го наказа с 12 години „ Лишаване от независимост “, които да бъдат изтърпени при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът осъди В. Ц. М. да заплати на родителите на жертвата общо 185 000 лв. обезщетение за претърпените неимуществени вреди от гибелта на сина им. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР